Našem članu Paulu Šverku uručeno priznanje struke

srijeda, 06 studenoga

U ponedjeljak je u Opatiji započeo 36. po redu Kongres ugostitelja Hrvatske obrtničke komore a koji je okupio petstotinjak obrtnika ugostitelja iz svih dijelova Hrvatske. Osim panela, okruglih stolova i predavanja, ugostitelji tradicionalno tijekom kongresa dodjeljuju i priznanja svojim kolegama koje smatraju najboljima i čiji primjer zalaganja za struku treba slijediti.

Na prijedlog matičnog Udruženja obrtnika Poreč, članovi Izvršnog odbora Ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske županije odabrali su vrsarskog obrtnika Paula Šverka, vlasnika obrt za ugostiteljstvo FANČITA kao najboljeg ugostitelja Istre kojemu je prigodno jučer dodijeljeno priznanje struke.

Paulo Šverko je obrtnik od 2001. godine. Tijekom svog rada u obrtu uveo je niz inovacija u ponudi. Obrtnik je to koji je uvijek spreman učiti i dokazivati se na jako kompetitivnoj ugostiteljskoj sceni. Godine 2013. pod vodstvom mentora Zdravka Kalabrića položio je majstorski ispit za masterchefa, te je iste godine u Vrsaru organizirao gostovanje desetero američkih master chefova, članova američkog ogranka svjetske organizacije World Master Chef Society.

Pročelnik Ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Poreč bio je od 2015. godine do 2018. godine. U istim je razdoblju obnašao i funkciju pročelnika Ceha za ugostiteljstvo Obrtničke komore Istarske županije. U funkciji pročelnika Ceha ugostitelja, surađivao je s ugostiteljskom školom Antuna Štifanića u Poreču, te tada motivira učenike da se bave ugostiteljstvom i otvore obrte. U vrlo turbulentnom razdoblju parafiskalnih nameta, organizirao je razne skupove te ukazivao na probleme struke vezane za porezne namete, inspekcijske nadzore i kompliciranu birokraciju. Član je Kuharskog saveza Hrvatske i bio je član tima na kuharskoj olimpijadi u Erfurtu – gdje je s kolegama iz Hrvatske osvojio medalju.

Paulo u obrtu zapošljava 22 djelatnika. Tijekom godina postao je i mentor u naukovanju, te je kroz rad u obrtu educirao više od 20 mladih kuhara. Kroz zimski period obilazi razne edukacije po Europi (Italija, Slovenija, Španjolska). Konstantno napominje mladim chefovima da je u struci potrebna stalna edukacija i želja za učenjem.

Dodjeli priznanja u hotelu Ambasador u Opatiji svom članu Paulu Šverku dali su podršku predstavnici Udruženja obrtnika Poreč predvođeni predsjednicom Valenciom Klarić.

Ne propustite!

Prijavite se na naš newsletter!

Prijavom na newsletter, slažem se sa Politikom privatnosti
IZRADIO DIGITAL TACO