Kontaktiraj nas

+385 52 453-473

Radno vrijeme

Pon - Pet 7:00 - 15:00

Obrtnici, pridružite se kampanji Europskog parlamenta za europske izbore 2024. pod nazivom "Iskoristi svoj glas", koji će se održati 9. lipnja 2024. godine.


Sudjelovanjem na europskim izborima, svatko od nas ima priliku utjecati na izbor zastupnika u Europskom parlamentu te oblikovanje politika Europske komisije na širokom spektru tema poput okoliša, sigurnosti, migracija i gospodarstva.


Građani EU-a imaju pravo glasati u svojoj zemlji porijekla, iz inozemstva ili u državi članici u kojoj trenutno borave. Izbori za Europski parlament održat će se u razdoblju od 6. do 9. lipnja 2024. u svim državama članicama EU-a.


Građani Hrvatske biti pozvani na birališta u nedjelju 9. lipnja 2024. Građani RH će birati 12 zastupnika od ukupno 720 u novom sazivu Europskog parlamenta.


link na dokumentarni video povodom EU izbora na hrvatskom jeziku: https://elections.europa.eu/video/hr 

Udruženje obrtnika Poreč u suradnji sa Istarskom kreditnom bankom Umag d.d. organizira Info dan.

Individualni razgovori obrtnika s predstavnicima IKB banke održat će se u prostorijama Udruženja obrtnika Poreč, Partizanska 5A, UTORAK 14.05.2024. u vremenu od 10-12h.

Poseban naglasak je na informiranju o programima kreditiranja IKB-a za obrtnike u sklopu suradnje s Obrtničkom komorom Istarske županije i udruženjima obratnika.

Prijave su obavezne! Prijave na kontakte: email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; mob: 099 711 6208 i email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; mob: 099 5826 099


NAPOMENA: besplatno savjetovanje će se održati kroz individualne razgovore 1 na 1 , te iz tog su razloga obavezne prijave radi dogovora pojedinačnog termina.

Termin savjetovanja traje cca 20-30 min.

​Aktualizacijom povrata poreza bilježe se brojni pokušaji prijevara kolanjem phishing poruka u kojima se pošiljatelj lažno predstavlja kao Porezna uprava.
 
Porezna uprava apelira na sve obveznike da pozorno čitaju poruke koje im pristižu i ne daju nikakve dodatne podatke bez konzultacije s Poreznom upravom o istinitosti poruke.
 
Napominjemo, lažne poruke najčešće sadrže gramatičke pogreške i često upućuju na QR kod uz jednokratnu lozinku, a neophodno je obratiti pozornost na domenu s koje poruke stižu. Jedina službena domena Porezne uprave je @porezna-uprava.hr i ne sadrži dodatne znakove ni slova kao što je slučaj kod lažnih poruka (npr. @porezna-uprava.cnvelsalvador.com).
 
Dodatne informacije o prepoznavanju i postupanju s phishing porukama dostupne su na stranici Lažne poruke: https://www.porezna-uprava.hr/Stranice/Lazne_poruke.aspx
 
Izvor: OKIŽ

Jučer je u Obrtničkom domu održana 8. sjednica Upravnog odbora i odmah nakon iste 4. sjednica Skupštine kojoj je prisustvovalo 17 od ukupno 23 skupštinara – obrtnika.

Obrtnici Poreštine su na sastanku usvojili Izvješća o financijskom poslovanju Udruženja obrtnika Poreč za 2023. godinu, a u kojem je istaknuto kako je velik dio sredstava usmjeren na edukacije i stručne susrete obrtnika. Konkretno, porečki su obrtnici sudjelovali na Susretima ribara u Šibeniku, 35. Kongresu ugostitelja u Tuheljskim Toplicama i konferenciji za trgovce Magros u Zagrebu.

Na istoj je sjednici usvojeno i Izvješće o radu Udruženja obrtnika Poreč za 2023. godinu. Kako je kod izlaganja izvješća spomenuto, UO Poreč je u 2023. godini realiziralo predviđene aktivnosti sukladno planu. Tijekom protekle godine intenzivno se radilo na pomaganju obrtnicima i zalaganju za što bezbolnije uvođenje eura ugovaranjem popusta na uređaje za kontrolu novčanica i slanjem ažurnih informacija putem maila, a poticalo se i mlade na upise u obrtničke škole kroz  aktivnosti na realizaciji 2. Festivala strukovnih zanimanja.

UO Poreč se jako založilo i pomogao dijelu trgovaca da rade nedjeljama i praznicima što novi Zakon o trgovini onemogućava. Ovom temom će se baviti i u narednom razdoblju, zalažući se da mali obrtnici koji rade sami u obrtima ili uz pomoć obitelji budu izuzeti iz zakonskih ograničenja.

Na području obuhvata Udruženja obrtnika Poreč krajem 2022. poslovalo je 1.695 obrta, dok je krajem 2023. na području Poreštine poslovalo 1.822 aktivnih obrta, a što predstavlja povećanje od 127 nova obrta u odnosu na 2022, a što govori o pozitivnoj poslovnoj klimi u zajednici.

Od drugih značajnijih tema na sastanku, obrtnici su usvojili i novi Pravilnik o materijalno-financijskom poslovanju jedinstvenog komorskog sustava.

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Pula u suradnji s Obrtničkom komorom Istarske županije te udruženjima obrtnika u Buzetu, Labinu, Pazinu, Poreču, Puli, Rovinju i Umagu organizira promociju uvjeta i načina korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja.

Djelatnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na promociji će predstaviti:

  • potpore za zapošljavanje i pripravništvo s naglaskom na potpore za zelena i
    digitalna radna mjesta,
  • potpore za samozapošljavanje i mjeru Biram Hrvatsku
  • potpore za usavršavanje i osposobljavanje na radnom mjestu te stjecanje
    kompetencija potrebnih za rad putem vaučera
  • potpore za zapošljavanje osoba uključenih u program Posao+

Poslodavci i ostali sudionici moći će neposredno dobiti odgovore na sva operativna pitanja i nejasnoće vezane uz korištenje i dodjelu potpora iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za
zapošljavanje.


Pozivamo Vas u utorak 16. travnja 2024. godine s početkom u 10:30 sati u Udruženje obrtnika Poreč, ul. Partizanska 5a (Obrtnički dom, 1. kat) Poreč na promociju korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja. 

NE PROPUSTITE!
Prijavite se na naš newsletter!