Kontaktiraj nas

+385 52 453-473

Radno vrijeme

Pon - Pet 7:00 - 15:00

Predstavnici Istarske kreditne banke Umag d.d. g. Miro Dodić i Obrtničke komore Istarske županije g. Robert Momić potpisali su uz prisustvo predsjednice Udruženja i članice Upravnog odbora OKIŽ-a Valencie Klarić jučer u prostoru Udruženja obrtnika Poreč Sporazum o poslovnoj suradnji za 2023. godinu, što je nastavak uspješne suradnje iz prethodnih godina.


Potpisivanjem ovog Sporazuma obrtnicima na području Istre, članovima Obrtničke komore Istarske županije, osigurani su povoljniji uvjeti kreditiranja.
Zajedničkom suradnjom IKB Umag d.d. i Obrtničke komore Istarske županije, obrtnicima članovima Komore na raspolaganju su sljedeće kreditne linije:
kratkoročni krediti za obrtna sredstva i revolving krediti s rokom otplate do 12 mjeseci, krediti za pripremu turističke sezone, te dugoročni krediti za financiranje trajnih obrtnih sredstava s rokom otplate do 5 godina, dugoročni krediti za nabavu opreme s rokom otplate do 7 godina, te dugoročni krediti za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih i/ili poslovnih objekata s rokom otplate do 12 godina.


Dugoročni krediti odobravat će se uz kamatnu stopu već od 3,70%. Krediti za trajna obrtna sredstva odobravat će s rokom otplate do 5 godina, za nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme na rok otplate do 7 godina te krediti za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih i/ili poslovnih objekata na rok otplate do 12 godina.


Što se tiče kratkoročnog financiranja, a s obzirom na značaj problematike naplate potraživanja, odnosno likvidnosti, na raspolaganju su krediti za obrtna sredstva i revolving krediti. Najniža kamatna stopa po kratkoročnim kreditima odnosi se na kredite za pripremu turističke sezone i iznosi 4,00%.


Naknada za obradu kreditnih zahtjeva također je znatno niža od redovne te iznosi 0,40% od iznosa kredita za kratkoročno financiranje odnosno 0,80% od iznosa kredita za dugoročno financiranje.
Banka će obrtnicima odobravati MasterCard Business kreditnu karticu bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja.


Također, Banka će obrtnicima koji ugovore korištenje usluge Mobilnog bankarstva – mIKB Business, omogućiti do 31. prosinca 2023. godine korištenje te usluge bez obračuna i plaćanja mjesečne naknade.

Više informacija možete dobiti u Komori, u svom Udruženju obrtnika ili u poslovnicama Banke.

NE PROPUSTITE!
Prijavite se na naš newsletter!