Kontaktiraj nas

+385 52 453-473

Radno vrijeme

Pon - Pet 7:00 - 15:00

Jučer je u Obrtničkom domu u Poreču gđa. Anita Jurjević održala najavljenu edukaciju pod nazivom: "PRELAZAK NA EURO I ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA". Pozivu na edukaciju odazvalo se dvadesetak obrtnika i obrtnica Poreštine.  Prije samog predavanja, prisutnima se obratila Valencia Klarić predsjednica Udruženja obrtnika Poreč, pozdravila je sve prisutne i pozvala obrtnike da se sa prijedlozima i idejama o mogućim radionicama obrate u ured udruženja. Radionica je bila interaktivna, a svi polaznici su dobiti prezentaciju s predavanja putem maila.

Hrvatska uvodi euro kao svoju valutu početkom iduće godine, a već danas 5.9.22. krenulo je dvojno prikazivanje cijena. Obrtnici će morati učiniti prilagodbe u poslovanju, osigurati pripreme informacijskog, financijskog i računovodstvenog sustava te opskrbu gotovim novcem. Krajem svibnja stupio je na snagu i novi Zakon o zaštiti potrošača, gdje se između ostalog, uvode nova pravila po pitanju provođenja popusta. Izmjene su dosta velike i zahtijevaju velike prilagodbe u poslovanju.

Gđa. Jurjević detaljno je pojasnila pitanja do kojih sve promjena dolazi, što trebaju napraviti sa svoje strane kako bi svoje poslovanje na vrijeme pripremili na nadolazeće promjene, detalje, te nova pravila za provođenje popusta pojašnjavamo na konkretnim primjerima, koja su pravila za preračunavanje kuna u eure, pojašnjavamo na konkretnim primjerima, što se mijenja na računima i što se mijenja po pitanju prijave poreza, financijskih izvještaja, platnih lista, ugovora.

Udruženje obrtnika Poreč će i dalje u vlastitim prostorijama organizirati seminare, predavanja, radionice za obrtnike a s ciljem njihovog informiranja i prilagodbe gospodarskim trendovima i propisima.

NE PROPUSTITE!
Prijavite se na naš newsletter!