Kontaktiraj nas

+385 52 453-473

Radno vrijeme

Pon - Pet 7:00 - 15:00

Obrtnička komora Istarske županije u suradnji s udruženjima obrtnika organizirala je prošlog petka i subote u Pazinu „Festival strukovnog obrazovanja“, s ciljem promocije i poboljšanja upisa u strukovna zanimanja. Za sudjelovanje se prijavilo 15 srednjih strukovnih škola (14 iz Istarske županije, jedna iz Primorsko goranske županije), te 39 osnovnih škola koje su na festival poslale približno 800 učenika osmih razreda koji su izrazili želju za posjetom. 


Učenici završnih razreda osnovnih škola dobili su informaciju o mogućnostima upisa i o zanimanjima u koja se žele upisati, direktno se informirali kod obrtnika o njihovim zanimanjima, a ponuđene su im i stipendije i zapošljavanje nakon školovanja. 


U sklopu Festivala održan je okrugli stol – panel rasprava s temom upisa u strukovna zanimanja u Istarskoj županiji.


Na Festivalu su svoje umijeće pokazali i istarski obrtnici. Za prezentaciju svojih obrta i zanimanja prijavili su se kozmetičari, slastičari, elektrotehničari, automehaničari, mesari, vodoinstalateri, automehaničari i soboslikari. Među njima potrebno je posebno istaknuti obrtnika iz Poreča, člana Udruženja obrtnika Poreč, g. Filipa Stopića, vlasnika Graditeljskog obrta STOPIĆ iz Brčići koji je sa svojom kćerkom prezentirao soboslikarsko zanimanje.

S obzirom na pozitivne reakcije učenika, učitelja i obrtnika, takva će se manifestacija održati i dogodine, te se očekuje da ona postane tradicionalna i višegodišnja, a sve s ciljem popularizacije obrtničkih zanimanja i škola. 

NE PROPUSTITE!
Prijavite se na naš newsletter!