Kontaktiraj nas

+385 52 453-473

Radno vrijeme

Pon - Pet 7:00 - 15:00
U Puli je jučer (1.3.2021.) održan redoviti sastanak Stožera Civilne zaštite Istarske županije (D. Kozlevac, dr. A. Stojanović) s predstavnicima Obrtničke komore Istarske županije i Ceha ugostitelja (R. Momić, S. Briškoski, E. Sorić).
 
Na sastanku su analizirane nove mjere nacionalnog stožera, s naglaskom na otvaranje terasa ugostiteljskih objekata. Još jednom je istaknuto kako nije utvrđeno da su ugostiteljski objekti izvor zaraze, te kako veća opasnost od širenja virusa leži u drugim segmentima. Apelira se na sve ugostitelje Istarske županije da se striktno pridržavaju epidemioloških mjera na terasama (razmak stolova, broj osoba), te da paze i na vizualni dojam. Ceh je prenio spremnost ugostitelja da se cijepe kako bi doprinijeli sigurnosti gostiju.
 
Na koncu je izraženo zadovoljstvo suradnjom Stožera, te Komore i Ceha, koja rezultira kvalitetnim i konzistentnim prijedlozima, koji su omogućili popuštanje restriktivnih mjera. Cilj mora biti stabilnost poslovanja, te da se Istarska županija trajno zadrži u "zelenoj" zoni.
 
Idući sastanak održat će se sljedeći tjedan, kad će se razgovarati o situaciji nakon 15.3.2021., a otvorit će se i teme rada u nekim drugim djelatnostima (turistički segment, sajamske i slične priredbe).
 
Izvor: OKIŽ

NE PROPUSTITE!
Prijavite se na naš newsletter!