Kontaktiraj nas

+385 52 453-473

Radno vrijeme

Pon - Pet 7:00 - 15:00

Obrtnička komora Istarske županije organizirati će webinar s temom Zakona o sprečavanju pranja novca i financiranja terorizma putem platforme ZOOM.

Webinar će se održati u srijedu, 25.5.2022. s početkom u 10,00 sati, a predavačica će biti g.đa Đ. Mostarčić, predsjednica Sekcije računovođa HOK-e.

Seminar je besplatan za članove Komore i Udruženja obrtnika Poreč, a obvezna je prijava do 23.5.2022. na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (u prijavi obvezno navesti ime sudionika, naziv obrta i OIB).

Vlasnik obrta može preko svojih podataka prijaviti i zaposlenike u obrtu. Osobe koje NISU članovi Obrtničke komore Istarske županije i Udruženja obrtnika Poreč podmiruju troškove webinara od 250 kn/ po osobi.

Podsjećamo kako su svi obrtnici prema Zakonu o obrtu i članovi komora i udruženja obrtnika. Vlasnici poduzeća NISU članovi našeg sustava.

Obrtnička komora Istarske županije u suradnji s udruženjima obrtnika organizirala je prošlog petka i subote u Pazinu „Festival strukovnog obrazovanja“, s ciljem promocije i poboljšanja upisa u strukovna zanimanja. Za sudjelovanje se prijavilo 15 srednjih strukovnih škola (14 iz Istarske županije, jedna iz Primorsko goranske županije), te 39 osnovnih škola koje su na festival poslale približno 800 učenika osmih razreda koji su izrazili želju za posjetom. 


Učenici završnih razreda osnovnih škola dobili su informaciju o mogućnostima upisa i o zanimanjima u koja se žele upisati, direktno se informirali kod obrtnika o njihovim zanimanjima, a ponuđene su im i stipendije i zapošljavanje nakon školovanja. 


U sklopu Festivala održan je okrugli stol – panel rasprava s temom upisa u strukovna zanimanja u Istarskoj županiji.


Na Festivalu su svoje umijeće pokazali i istarski obrtnici. Za prezentaciju svojih obrta i zanimanja prijavili su se kozmetičari, slastičari, elektrotehničari, automehaničari, mesari, vodoinstalateri, automehaničari i soboslikari. Među njima potrebno je posebno istaknuti obrtnika iz Poreča, člana Udruženja obrtnika Poreč, g. Filipa Stopića, vlasnika Graditeljskog obrta STOPIĆ iz Brčići koji je sa svojom kćerkom prezentirao soboslikarsko zanimanje.

S obzirom na pozitivne reakcije učenika, učitelja i obrtnika, takva će se manifestacija održati i dogodine, te se očekuje da ona postane tradicionalna i višegodišnja, a sve s ciljem popularizacije obrtničkih zanimanja i škola. 

Obrtnička komora Istarske županije u suradnji s udruženjima obrtnika iz Istre organizirat će 6. i. 7. svibnja u Pazinu „Festival strukovnog obrazovanja“, s ciljem promocije i poboljšanja upisa u strukovna zanimanja. Za sudjelovanje se prijavilo 15 srednjih strukovnih škola (14 iz Istarske županije, jedna iz Primorsko goranske županije), te 35 osnovnih škola.

Na Festivali će škole prezentirati zajedno s obrtnicima na štandovima svoje programe i zanimanja. Tvrtke i obrtnici će ponuditi stipendiranje učenicima. Učenici i roditelji će moći na jednom mjestu dobiti sve potrebne informacije za upis u strukovne škole i stipendiranje. 

Učenici završnih razreda osnovnih škola u organizaciji Komore i udruženja obrtnika posjetit će Festival i na taj način dobiti informaciju o mogućnostima upisa i o zanimanjima u koja se žele upisati (petak je rezerviran za organizirane posjete, a subota za pojedinačne posjete s roditeljima).Prijavljeno je oko 800 učenika.

Uz navedeno, planiramo organizirati i okrugli stol – panel raspravu s temom upisa u strukovna zanimanja u Istarskoj županiji. 

Festival je otvoren 6. svibnja od 10h do 19h, a 7. svibnja od 10h do 14h. Ulaz je besplatan. 

Udruženje obrtnika Poreč obavještava obrtnike i poduzetnike da pod povoljnijim uvjetima mogu baždariti vage. Obavezna ovjeravanja mjerila provodi se svake 2 godine.

Baždarenje će se odvijati u utorak 03. i srijedu 04. svibnja 2022. u  vremenu od 9 do 15 sati u zgradi Obrtničkog doma u Poreču, Partizanska 5a, u prostoriji na  ulazu u kuglanu, vanjski ulaz prema tržnici i parkiralištu.

Poštovani obrtnici, znate li da imate mogućnost jeftinije nabave električne energije?

Tvrtka "HEP opskrba", kao partner u projektu HOK - Obrtnik plus", nudi obrtnicima i dobrovoljnim članovima Hrvatske obrtničke komore popust na opskrbu električnom energijom na temelju potpisanog Ugovora o opskrbi krajnjeg kupca.

Kako bismo Vam pružili dodatne informacije, organiziramo promociju, na kojoj će Vas predstavnici "HEP Opskrbe" upoznati s pogodnostima i popustima.

Prezentacija će se održati u četvrtak, 28.4.2022. s početkom u 10,30h u Obrtničkom domu Udruženja obrtnika Poreč u Poreču, Partizanska 5A.

Molimo potvrdu dolaska na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Više o HEP Opskrbi i pogodnostima za obrtnike: https://www.hok.hr/pogodnosti/hok-obrtnik-plus/partneri/hep-opskrba  

NE PROPUSTITE!
Prijavite se na naš newsletter!