Zaposlenje

Zaposlite se posredovanjem UOP-a

zaposlenje
Novosti iz cehova
Aktualni propisi
Vijesti
Arhiva vijesti

Hrvatski ugostitelji dobivaju aplikaciju: KLIKOM DO BRZE NARUDŽBE

Klikni za više

29.05.2020 - Hrvatska obrtnička komora prepoznala je potrebe svojih članova te je u suradnji s partnerom izradila aplikaciju namijenjenu ugostiteljima. Svrha ovog projekta je dati podršku poslovanju ugostitelja u novonastalim izazovnim okolnostima zbog koronavirusa, ali i osigurati alat koji je dio digitalne ere u kojoj se nalazimo.

Zahtjev za oslobađanje plaćanja poreza na korištenje javnih površina (upute i zahtjev)

Klikni za više

28.05.2020 - Poštovani obrtnici, uz ovaj članak nalazi se obrazac Zahtjeva za oslobađanje plaćanja poreza na korištenje javnih površina Grada Poreča za razdoblje od ograničavanja rada sukladno Odluci Županijskog stožera civilne zaštite i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Zahtjev se podnosi temeljem Pravilnika o načinu provedbe Odluke o oslobađanju od plaćanja poreza na korištenje javnih površina ( „Službeni glasnik Grada Poreča-Parenzo“ broj 07/20 i 08/20), kojim su propisani uvjeti za ostvarivanje prava na oslobađanje od plaćanja PJP.

Obveza polaganja ispita o stručnoj osposobljenosti za obavljanje djelatnosti autotaksi prijevoza!

Klikni za više

27.05.2020 - Kod donošenja važećeg Zakona o prijevozu u cestovnom prometu (NN 41/18 I 98/19) nije preuzeta prijelazna odredba iz starog Zakona, pa se osobe koje su do stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevozu u cestovnom prometu (NN 91/10) imale 5 godina radnog iskustva u obavljanju autotaksi prijevoza, svejedno su dužne polagati ispit o stručnoj osposobljenosti za obavljanje djelatnosti autotaksi prijevoza.

Grad Poreč spremio dodatne mjere za pomoć obrtnicima i poduzetnicima

Klikni za više

20.05.2020 - Mjere pomoći porečkim obrtnicima i gospodarstvenicima u vrijeme gospodarske krize uzrokovane koronavirusom bile su teme sastanka koji je petak, 15. svibnja 2020. u Maloj vijećnici održao gradonačelnik Loris Peršurić s predstavnicima Udruženja obrtnika Poreč, tajnikom Robertom Velenikom i predsjednikom Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika pri istom, Vilijem Radessichem. Sastanku su prisustvovali još i zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić, predsjednik gradske Komisije za javne površine Dražen Olić i sam obrtnik, te pročelnici gradskih upravnih odjela za financije Darko Saftić, za komunalni sustav Marino Poropat, te za opću upravu i gospodarstvo Morena Mičetić Fabić.

PRIVREMENA OBUSTAVA ZA KOĆE - SVIBANJ/LIPANJ 2020. COVID-19

Klikni za više

14.05.2020 - Poštovani ribari, obavještavamo vas da će u razdoblju od 16. svibnja 2020. godine u 00:00 sati do 15. lipnja 2020. godine u 24:00 sata biti proglašena druga plaćena privremena obustava pridnenim povlačnim mrežama – koćama radi pandemije COVID-19.

Arhiva vijesti