Naslovnica
Zaposlenje

Zaposlite se posredovanjem UOP-a

zaposlenje
Novosti iz cehova
Aktualni propisi
POZIV djeci i roditeljima na predavanje o obrtničkim zanimanjima 13.2.20. Obrtnički dom

Obrtnička komora Istarske županije u suradnji s udruženjima obrtnika, srednjim školama koji obrazuju učenike za strukovna i srodna zanimanja u Istarskoj županiji i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, organiziraju promociju strukovnih zanimanja koja će se održati 13. veljače 2020. u Obrtničkom domu u Poreču s početkom u 17 sati.

Cilj promocije jest pružiti učenicima završnih razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima informaciju o mogućnostima nastavka obrazovanja, te perspektivi koju pruža odabir strukovnog zanimanja. Komora naglašava važnost prakse u školovanju, a stava smo i kako je potrebno uravnotežiti broj upisanih učenika, s obzirom na potrebe gospodarstva. Stanje na tržištu rada takvo je, da odabir strukovnog zanimanja omogućuje učeniku gotovo sigurno radno mjesto po završetku srednjoškolskog obrazovanja, a ovisno o afinitetima svakog učenika, mogućnost pokretanja vlastitog posla osnivanjem obrta ili poduzeća.

Svako pojedino predavanje u sklopu promocije sastojat će se od sljedećih elemenata:

-       pozdravi i uvod (predsjednik Komore, predsjednica/Predsjednik udruženja),

-       informacije u sustavu strukovnog obrazovanja (teoretska i praktična nastava, praksa izvan škole, dostupne stipendije, mogućnosti nastavka obrazovanja),

-       stanje na tržištu rada,

-       prezentacije srednjih škola (7-10 minuta po školi),

-       prezentacije uspješnih obrtnika.

 

Planirano ukupno trajanje svakog predavanja iznosi 60 - 75 minuta, nakon čega je predviđeno i vrijeme za pitanja i odgovore.

Nakon prezentacija, u slučaju iskazanog interesa, organizirat ćemo i posjete učenike odabranim obrtnicima, gdje će učenici moći osobno vidjeti i doživjeti pojedine struke i zanimanja.

 

 

Prethodna stranica