Naslovnica
Zaposlenje

Zaposlite se posredovanjem UOP-a

zaposlenje
Novosti iz cehova
Aktualni propisi
U prostorijama Udruženja održan sastanak porečkih ugostitelja s predstavnicima komunalnog poduzeća

 

U prostorijama Udruženja obrtnika Poreč prošli je utorak održan informativni sastanak ugostitelja starogradske jezgre Poreča s predstavnicima Usluge Poreč d.o.o. i Grada Poreča Parenzo.

Na inicijativu našeg udruženja, sastanku su se odazvali g. Milan Laković, direktor komunalnog poduzeća, Angela Tolušić, tehnička direktorica i Ira Aganbegović, voditeljica odjela čistoće. Osim njih, sastanku je prisustvovao i g. Marino Poropat, pročelnik komunalnog odjela Grada Poreča.

Cilj sastanka bio je informirati obrtnike ugostitelje o načinu odvajanja i zbrinjavanja otpada, ali isto tako i čuti mišljenja i sugestije ugostitelja o problemima s kojima se susreću prilikom odlaganja otpada. Sastanku se odazvalo desetak obrtnika ugostitelja, a među njima bili su i oni koji zapošljavaju više od dvadesetak radnika.

U raspravi u kojoj su učestvovali skoro svi sudionici, istaknut je problem kartonskih kutija, te su dogovorene procedure i vrijeme prikupljanja ove sekundarne sirovine. Predstavnici Usluge Poreč d.o.o. najavili su i češće kontrole i nadzor kritičnih eko otokas u starogradskoj jezgri. Pri kraju sastanka zaključeno je kako će se sa informiranjem obrtnika i poduzetnika o otpadu nastaviti nakon turističke sezone.

 

 

Prethodna stranica