Naslovnica
Zaposlenje

Zaposlite se posredovanjem UOP-a

zaposlenje
Novosti iz cehova
Aktualni propisi
Edukacija za tvrtke iz sektora ugostiteljstva, Pula, 11.4.2019.

 

Poštovani,

u sklopu ciklusa konzultacija „Kako do radnika", HGK - Županijska komora Pula za tvrtke iz sektora ugostiteljstva u četvrtak 11. travnja 2019. s početkom u 10 sati u prostorima HGK - ŽK Pula (Carrarina 5, Pula), organizira dvije prezentacije kako slijedi:

Ø  „Način, uvjeti i proces zapošljavanja kvalitetnih stranih radnika" putem Astra centra

Prezentaciju će održati Leah Zveglich, CEO i Denis Delogu, direktor regionalnih operacija Astra centra, a očekivano trajanje je 1 h. Astra Centar je društveno odgovorna tvrtka, hrvatska podružnica američke tvrtke Aster International. Nudi cjelovitu uslugu društveno odgovornog zapošljavanja stranih radnika hotelijerima i ugostiteljima, kao rješenje sve većem problemu nedostatka radne snage u Hrvatskoj. Iz prezentacije će se saznati više o načinu, uvjetima i procesu zapošljavanja kvalitetnih stranih radnika iz Indije, Vijetnama, Šri Lanke, Venezuele, Hondurasa, Portorika i drugih zemalja.

Ø  projektni prijedlog „Centar za Kompetentno cjeloživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula - KLIK Pula"

Prezentaciju će održati mr.sc. Anica Dobran Černjul, viša savjetnica u Upravnom odjelu za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije, a očekivano trajanje je 20 minuta. Istarska županija u suradnji s projektnim partnerima, od kojih je jedan HGK - ŽK Pula, priprema projektni prijedlog projekta KLIK, s ciljem da osmisli rješenja koji se tiču znanja i vještina budućih zaposlenika odnosno znanja specifičnih za sektor ugostiteljstva i turizma koja se trenutno ne poučavaju u srednjim strukovnim školama, a bitna su za poslovanje. Osim toga, cilj projekta je i  usavršavanje postojećih zaposlenika i mentora učenicima/studentima na praksi/pripravništvu/stručnom osposobljavanju u tvrtkama. Aktivnosti će se financirati 100% bespovratnim sredstvima.

U nastavku će se održati predavanje:

Ø  Umjetna inteligencija u turizmu

Predavanje će održati Kristijan Šarić iz tvrtke EXACT BYTE j.d.o.o., a očekivano trajanje je 30 min. Umjetna inteligencija u turizmu podrazumijeva machine learning tehnike, odnosno pomoću nje moguće je iz velike količine opisnih podataka (mišljenja korisnika, gostiju, zaposlenika) "učiti" i time stvarati aplikacije koje "naučene" podatke pretvara u korisne unificirane podatke. Pojasnit će se kako je koristeći tehnike umjetne inteligencije, moguće izraditi inovativne aplikacije koje mogu olakšati i poboljšati poslovanje te pokušati ukratko približiti i pojasniti primjere machine learning-a "u praksi", sa fokusom na turizam i ugostiteljstvo.

Svoje mjesto i pravo sudjelovanja potvrdite ispunjavanjem online prijave na poveznici:

https://www.hgk.hr/zupanijska-komora-pula/edukacija-za-tvrtke-iz-sektora-ugositeljstva-najava

Prijave će se zaprimati do 10. travnja 2019. odnosno do popunjenja kapaciteta dvorane.

Izvor: HGK

 

Prethodna stranica