Naslovnica
Zaposlenje

Zaposlite se posredovanjem UOP-a

zaposlenje
Novosti iz cehova
Aktualni propisi
U Obrtničkom domu održano predavanje o zaštiti privatne imovine u turističkoj sezoni

 


Udruženje obrtnika Poreč i Grad Poreč-Parenzo zajednički su organizirali predavanje magistra kriminalistike, gospodina Željka Cvrtile. Predavanje pod naslovom „Zaštita privatne imovine u turističkoj sezoni" održano je u  porečkom Obrtničkom domu u utorak 15. svibnja 2018.

Tijekom ljetne sezone povećava se fluktuacija populacije ujedno se povećavaju i kaznena djela na području grada Poreča. Uz 17 tisuća stanovnika grada, u špici turističke sezone u Poreču boravi dodatnih 100 tisuća turista. Ovim predavanjem željelo se skrenuti pažnju stanovnicima grada, obrtnicima, poduzetnicima i voditeljima odjela sigurnosti i zaštite u hotelskim tvrtkama na potrebu samozaštite i prevencije.

Kriminalna događanja nisu iznimka na području Poreštine, već su ona uobičajena  u i oko svih turističkih destinacija. Kako bi pojačali svijest građana o potrebi samozaštite i postupanju nakon kriminalnih radnji na štetu osoba i imovine, Udruženje obrtnika Poreč se odlučilo na ovo predavanje, a na kojem su se uvodnim govorom i pozdravom obratili g. Zoran Kalčić, predsjednik Udruženja obrtnika Poreč, Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča i g. Alen Klabot, načelnik Policijske uprave Istre.

Željko Cvrtila je u nešto manje od dva sata obradio mnoge teme povezane sa kriminalitetom i samozaštitom, te preporučio prisutnima što moraju poduzeti u zaštiti svoje imovine i sigurnosti.   G. Cvrtila je radio u Ministarstvu unutarnjih poslova u razdoblju od 1987. - 2009. godine.  Godine 2008. na Poslijediplomskom studiju iste škole stječe stručno zvanje magistra kriminalistike. Umirovljen je u najvećem policijskom zvanju - Glavni policijski savjetnik. Od 2009. godine konzultant je za javnu i privatnu sigurnost.

Vide prilog s predavanja možete pogledati na našoj FACEBOOK STRANICI. 


G. Klabot, Peršurić i Kalčić


mr. krim. Željko Cvrtila

 

Prethodna stranica