Naslovnica
Zaposlenje

Zaposlite se posredovanjem UOP-a

zaposlenje
Novosti iz cehova
Aktualni propisi
U organizaciji Udruženja održana radionica o Općoj uredbi o zaštiti podataka

 


U ponedjeljak 14. svibnja u Obrtničkom domu u Poreču održana radionica o primjeni Opće uredbe  o zaštiti podataka (GDPR). Organizator današnje radionice bilo je Udruženje obrtnika Poreč zajedno s Obrtničkom komorom Istarske županije.  

Uvodno se prisutnima na radionici obratio tajnik UO Poreč, g. Robert Velenik koji je pozdravio prisutne u ime predsjednika g. Zorana Kalčića i predsjednika Obrtničke komore, g. Maria Paliske. U obraćanju prisutnima pozvao je obrtnike da se i dalje javljaju svojim matičnim udruženjima s prijedlozima predavanja i seminara, te je najavio seminar o zaštiti imovine u vrijeme turističke sezone.

Predavačica o primjeni GDPR-a bila je gđa.  Dunja Šarić, dipl. iur., savjetnica u Hrvatskoj zajednici računovođa i financijskih djelatnika iz Zagreba. U nešto više od četiri školska sata obrađene su slijedeće teme: općenito o Općoj uredbi o zaštiti podataka, različite pravne osnove obrade - kako postupiti, prava ispitanika, voditelj obrade i izvršitelj obrade, sigurnost obrade podataka, procjena učinka na zaštitu podataka i prethodno savjetovanje i druge. Prisutni su mogli postavljati pitanja, a predavanje je bilo besplatno za sve obrtnike koji uredno ispunjavaju obaveze komorskog doprinosa.

U Poreču se s obzirom na relevantnost teme, okupilo više od stotinjak obrtnika različitih profila. Osim Porečana, predavanju su prisustvovali i obrtnici iz Umaga, Novigrada, Pazina, Buzeta i Labina. Ovisno o potrebni, isto ili slična predavanja ponovno će se organizirati u Obrtničkom domu, a sve materijale s današnjeg predavanja dobiti će prisutni na mail adrese ostavljene prilikom prijave na radionicu.  

 

Prethodna stranica