Naslovnica
Zaposlenje

Zaposlite se posredovanjem UOP-a

zaposlenje
Novosti iz cehova
Aktualni propisi
1. Okrugli stol računovođa - „Bez računovođa se ne računa“

Što danas znači biti računovođa u praksi? S kakvim se sve izazovima računovođe susreću u svakodnevnom radu? 

Na ta i brojna druga pitanja odgovorit će sudionici  1. Okruglog stola računovođa, kojeg 13. travnja organizira Hrvatska obrtnička komora u svojoj Velikoj dvorani u Zagrebu. 

Desetak tisuća računovodstvenih servisa svakodnevno se susreće s brojnim zakonodavnim promjenama i skraćenim rokovima u kojima ih moraju provesti. Samo tri propisa ključna za poslovanje poduzetnika unazad četiri godine izmijenjena su gotovo 50 puta, a s obzirom da njihov posao podrazumijeva i upoznavanje i upozoravanje poduzetnika na što sve trebaju paziti kako ne bi prekršili propise, a ujedno i redovno izvještavanje zakonodavca o prihodima, rashodima i obvezama poduzetnika, svaka nova izmjena podrazumijeva značajno povećanje i onako velikog obujma tekućih poslova. 

Klijenti očekuju stalnu dostupnost, a  institucije zahtijevaju točnost i nepogrešivost, što na dnevnoj bazi računovođe dovodi u situacije u kojima se suočavaju s brojnim izazovima u svom ionako kompleksnom i zahtjevnom radu.

O svemu navedenom u okviru 1. Okruglog stola računovođa razgovarat će predstavnici Porezne uprave, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske revizorske komore, Hrvatske udruge poslodavaca, Inicijative profesionalnih računovođa Hrvatske te Visoke škole za financijski menadžment (RRIF).

Raspravom će moderirati Đurđica Mostarčić, predsjednica Sekcije računovođa pri HOK-u.

Cilj ovog Okruglog stola je donijeti Zaključke  koji će služiti kao smjernice nadležnim institucijama za rasterećenje poslovanja računovodstvenih servisa i u konačnici, pojednostavljenje poslovanja svakog obrta.

 

 

Prethodna stranica