Naslovnica
Zaposlenje

Zaposlite se posredovanjem UOP-a

zaposlenje
Novosti iz cehova
Aktualni propisi
POZIV na 11. međunarodni sajam CROFISH, Poreč od 26. do 28.10.17.

Poštovani obrtnici, pozivamo vas da se pridružite Udruženju obrtnika Poreč, te da svojim dolaskom uveličate 11. međunarodni ribarski sajam CROFISH.

CROFISH u Poreču značajna je sajamska manifestacija u Istarskoj županiji, te jedini događaj sa navedenom tematikom u Republici Hrvatskoj. Sajam  će se održati na 2500 m2  unutarnjeg i 700 m2 vanjskog izložbenog prostora. Na sajmu će se ukupno predstaviti 82 izlagača sa još 30-tak suizlagača, a oni svi zajedno zastupaju više od 270 poznatih svjetskih brendova. 

Cilj je sajma da se na jednom mjestu omogući okupljanje i predstavljanje svih zainteresiranih gospodarskih subjekata iz djelatnosti ribarstva, akvakulture i sportskog ribolova Republike Hrvatske, te susjednih država, a sve u ozračju međunarodne i međuregionalne suradnje kao važnog činitelja u razvoja morskog ribarstva i akvakulture. Na sajam dolaze predstavnici triju talijanskih regija (Emilia Romagna, Veneto i Friuli Venezia Giulia). S partnerima će se raspravljati o prekograničnoj suradnji kao i ostaloj problematici na području ribarstva.

Tijekom sajma održati će se specijalizirana predavanja, rasprave, te aktivnosti približavanja proizvoda ribarstva turističkom tržištu i javnoj potrošnji. U sklopu sajma CROFISH održati će se prvo međunarodno natjecanje u podvodnom ribolovu pod nazivom „Kup Istre u podvodnom ribolovu", te jedriličarska regata CROFISH u organizaciji Jedriličarskog kluba Horizont iz Poreča.

Sajam će ove godine dodatno obogatiti mirisi i okusi mora te morskih delicija. Kroz sve dane trajanja sajma vrhunski chef-ovi pripremati će posjetiteljima delicije sa raznim vrstama riba i školjaka kao glavnim namirnicama. Biti će to prilika da svi zainteresirani gurmani i zaljubljenici u more, degustiraju pomalo neobične i zaboravljene morske specijalitete.

Izlagači na sajmu biti će: proizvođači i trgovci opremom za komercijalni i sportski ribolov, trgovci ribom i ribljim proizvodima, uzgajivači riba i morskih organizma, proizvođači plovila te ostale nautičke opreme, ribarske tvrtke i asocijacije, zadruge i udruženja u ribarskom sektoru. Na sajmu će izlagati i Savez udruga inovatora Istarske županije iz Pule.

Organizator sajma je Udruženje obrtnika Poreč uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Istarske županije i Grada Poreča-Parenzo. 

Sajam se organizira pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović.

Više o svemu na www.crofish.eu 

 

 

Prethodna stranica