Naslovnica
Zaposlenje

Zaposlite se posredovanjem UOP-a

zaposlenje
Novosti iz cehova
Aktualni propisi
POZIV TRGOVCIMA na 8. konferenciju za male trgovce obrtnike

Poštovani trgovci, dostavljamo vam informaciju o održavanju 8. konferencije za male trgovce obrtnike, sa molbom da o tome upoznate svoje članove.

Tema konferencije je: Vratimo gradu sadržaj i dušu. Konferenciju organiziraju poslovni časopis - Suvremena trgovina i HOK, 19. rujna 2017. u Zagrebu, Ilica 49, velika dvorana HOK-a.

 

Kroz tri Panela, ove će se godine govoriti o aktualnoj problematici trgovaca obrtnika.

I Panel: Opstanak malih trgovaca i obrtnika u središtima gradova - Uloga lokalne uprave i samouprave, trebao bi potaknuti pitanja povratka trgovina u središta gradova. Nastavak je to rasprave na temu MAGROSA od prije dvije godine, kad se počelo govoriti o napuštenim središtima gradova i selidbe trgovačkih radnji u velike shoping centre izvan gradskih središta.
Svjetski trend upravo je povratak u centre gradova te vraćanje života što ima veliki utjecaj, kako na lokalno stanovništvo, tako i na turistička zbivanja pojedinih sredina koje od toga dobar dio godine žive. Sam naziv VRATIMO GRADU SADRŽAJE I DUŠU, govori o težnji konferencije da se na sve načine razmotri kako do toga doći. Upravo zato na Panel pozivamo gradonačelnike koji su na rješavanju toga problema već dosta napravili, kao i turističke djelatnike koji podupiru takovu tezu.

II Panel: Problemi kartičnog poslovanja - PSD2, govorio bi o problematici, ali i o rješenjima koja se nude u pojednostavljenju korištenja tehnologija plaćanja, kad su u pitanju manji formati dućana.

III Panel: Utjecaj Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi, komentirao bi novosti zakonske regulative na tom važnom području konkurentnosti.

LINK: http://suvremena.hr/najava/  

Prethodna stranica