Naslovnica
Zaposlenje

Zaposlite se posredovanjem UOP-a

zaposlenje
Novosti iz cehova
Aktualni propisi
Program poticanja poduzetništva Poduzetnik Istarska županija 2017.

Istarska županija nastavlja poticanje poduzetništva sufinanciranjem dijela kamata na kredite za nove investicije i trajna obrtna sredstva, u suradnji sa poslovnim bankama IKB Umag d.d., RBA d.d., PBZ d.d. i ERSTE BANK d.d. 

Glavni cilj ovih programa, a i svih ostalih gospodarskih mjera, kako je istaknuo istarski župan, je olakšati istarskim poduzetnicima ulaganje u vlastiti posao, jačanje njihove konkurentnosti na domaćem i međunarodnom tržištu, poticanje stvaranja novih radnih mjesta, te u konačnici - povećanje kvalitete života u Istri. 

Istarska županija će u ovogodišnjem programu kreditiranja sufinancirati kamatu u iznosu od 1% za cijelo vrijeme otplate kredita. Uvjeti kreditiranja su povoljniji od uobičajenih na tržištu kapitala pa će se kamate za nove investicije kretati od 1,92%-2,30 %, a za trajna obrtna sredstva od 2,20 % do 2,80 %, ovisno o odabranoj banci. Rok otplate za gotovinske kredite iznosi 3 godine, za namjenske kredite je do 7 godina.

Kreditni program „Poduzetnik Istarska županija 2017." će operativno provoditi Istarska razvoja agencija IDA d.o.o., na čijim je internetskim stranicama danas objavljen Oglas i potrebni obrasci. http://www.ida.hr/index.php?id=607

 

 

Prethodna stranica