Naslovnica
Zaposlenje

Zaposlite se posredovanjem UOP-a

zaposlenje
Novosti iz cehova
Aktualni propisi
DOSTUPAN VODIČ za označavanje nepretpakirane hrane

Hrvatska obrtnička komora spremila je Vodič za označavanje nepretpakirane hrane kako bi vam isti mogao poslužiti u boljoj pripremi objekta za nadolazeću turističku sezonu. U Vodiču za označavanje nepretpakirane hrane - HOK ugrađene su i izmjene koje su se dogodile nakon izdanja Vodiča Ministarstva poljoprivrede u zakonodavnom okviru EU i RH koji se odnosi na označavanje nepretpakirane hrane.

Obzirom na nadolazeću turističku sezonu i pojačani inspekcijski nadzor, ali primarno u interesu kupaca/gostiju, dostavljamo upute koje ćete pronaći u našem Vodiču. Posebnu napomenu skrećemo ugostiteljima, gdje očekujemo pojačani nadzor nadležnih inspekcijskih službi budući da je pregledom terena evidentirano da veliki broj ugostitelja još uvijek nije primijenio obavezu isticanja i obavještavanja potrošača o pojedinim alergenima tj. sastojcima koji uzrokuju intoleranciju. Način na koji ugostitelji moraju ispuniti obaveze iz Pravilnika, odnosno Vodiča ostavljeno je ugostiteljima na izbor.  

U vodiču Ministarstva poljoprivrede na stranici 38. „PRILOG III. PRAKTIČNI SAVJETI ZA PRUŽANJE INFORMACIJA O ALERGENIMA" navedeni su praktični savjeti za pružanje informacija o alergenima u  ugostiteljskim objektima i trgovinama na malo.

U slučaju dodatnih pitanja ili nejasnoća, slobodno se možete obratiti Savjetodavnoj službi HOKa na broj telefona 072 000 026 ili u Odjel za organizaciju rada cehova HOKa.

 

 

Prethodna stranica