Naslovnica
Zaposlenje

Zaposlite se posredovanjem UOP-a

zaposlenje
Novosti iz cehova
Aktualni propisi
POZIV ugostiteljima na kratki enološki tečaj

Poštovani ugostitelji,

24. međunarodna izložba vina i vinarske opreme Vinistra otvara se ovog petka 12.05.2017. u 13:00 u dvorani Žatika u Poreču. U dogovoru s udrugom Vinistra u subotu 13.05.2017. od 12:45 - 13:30 sati održati će se kratki besplatan enološki tečaj za obrtnike ugostitelje. Prijava je obavezna i to na mail: tajnik@uoporec.hr , telefonom: 052/453-473 (7-15h) ili osobno u Udruženju obrtnika Poreč, Partizanska 5a, 2. kat - kod tajnika. Prijave se zaprimaju do petka 12.05. u 12 sati. U prijavi molimo navedite naziv obrta, ime i prezime nositelja obrta i broj polaznika koji će doći na tečaj. Maksimalni broj polaznika po obrtu su 2 osobe.

Tečaj se organizira u sali za stručna događanja  Vinistre, dvorana ŽATIKA. Za detaljne upute, javite se na info pult VINISTRE.

Od trenutka sadnje grožđa do arhiviranja vina enolog je taj koji kreira vino, te mora poznavati svaki segment kako vinarstva tako i vinogradarstva da bi s lakoćom mogao djelovati u svom području. Enolog je uključen u sve procese koji se događaju kod vina što znači da mora imati znanja i s područja kemije, biologije i srodnih znanosti. Rukovanje buteljama, priprema vina za serviranje, poznavanje čaša i ostalog potrebnog pribora, osnove serviranja pojedinih tipova pića samo su neke od obveznih vještina sommeliera. Zajedničkom suradnjom porečkog Udruženja obrtnika, Poljoprivrednog odjela Veleučilišta u Rijeci i Hrvatskog sommelier kluba organiziran je ovaj kratki tečaj za akreditirane ugostitelje.

Moderatori: dr.sc. Mario Staver i Alena Stuparić (HSK).

Čitav program VINISTRE možete pogledati na ovoj poveznici: http://www.vinistra.hr/Vinistra-2017-Program.aspx

 

 

Prethodna stranica