Naslovnica
Zaposlenje

Zaposlite se posredovanjem UOP-a

zaposlenje
Novosti iz cehova
Aktualni propisi
Obavijest obveznicima fiskalizacije - FINA uvodi nove profile certifikata

Obavještavamo obveznike fiskalizacije da Fina uvodi i prelazi na nove profile digitalnih certifikata ( FISCAL certifikata ) koji su usklađeni s eIDAS uredbom.Fina će započeti s izdavanjem digitalnih certifikata prema novim izmijenjenim profilima od 30. lipnja 2017. godine.

Obveznici fiskalizacije sa postojećim klijentskim certifikatom isti neće trebati mijenjati sve do isteka njihova važenja, a novim će se obveznicima fiskalizacije izdavati certifikati sa novim profilom.

Naime, CIS (Centralni informacijski sustav) Porezne uprave je pripremljen da istovremeno radi s oba tipa certifikata. Vezano uz najavljene promjene predlažemo da se obveznici fiskalizacije obrate svojoj IT podršci za fiskalizaciju (proizvođaču/održavatelju programskog rješenja za fiskalizaciju) radi provjere (testiranja) postojećih korisničkih informatičkih rješenja te eventualne prilagodbe za rad s novim profilima certifikata.

Kako bi se vlasnicima informatičkih rješenja /sustava olakšalo testiranje i prilagodba postojećih rješenja Fina će omogućiti izdavanje Demo certifikata s novim profilima već 15. ožujka 2017.godine. Obavijest o uvođenju i prelasku na nove profile objavljena je i na web stranici FINE

Izvor: HOK.hr

Prethodna stranica