- Naplata laganih plastične vrećice - trgovci
- Umirovljenici i rad u obrtu, novosti od 1.1.2019.
- PROČIŠĆEN TEKST Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti 2018.
- PRAVILNIK O PRIMJENI ZAKONA O TROŠARINAMA NN 29/18
- ZAKON O PRIJEVOZU U CESTOVNOM PROMETU NN 41/18
- Odluku o utvrđivanju godišnje kvote dozvola za zapošljavanje stranaca za 2018. godinu
- Zakon o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (NN 117/17)
- PRAVILNIK O POVLASTICI ZA OBAVLJANJE GOSPODARSKOG RIBOLOVA (NN 62/17)
- Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda, informacija NN 45/17
- Pravo obrtnika na novčanu naknadu nakon zatvaranja obrta
- Novi blagajnički maksimum za obrtnike "dobitaše"
- Objavljeni zakoni koji reguliraju poreznu reformu
- Informacija podsjetnik - što kontrolira turistička inspekcija?
- Izmjeni procedure izdavanje vozačkih dozvola profesionalnim vozačima
- Pravilnik - Scraping (NN 99/15)
- Pravilniku o registraciji subjekata (...) u poslovanju s hranom NN 84/2015
- Mišljenje Ministarstva rada o pregledima za noćne radnike
- KABOTAŽA U MEĐUNARODNOM PRIJEVOZU TERETA U DRŽAVAMA ČLANICAMA EU
- Potrebna dokumentacija kod nadzora SANITARNE INSPEKCIJE
- Pogrebne usluge na tržištu - INFORMACIJE
- Polaganje higijenskog minimuma
- Dozvole za međunarodni prijevoz tereta
- Gospodarenje električnom i elektroničkom opremom - trgovci i serviseri
- Obaveze ugostitelja - dopunski rad i kupovina ribe
- Ukratko o novom Zakonu o obrtu
- Priručnik o FISKALIZACIJI
- Sezonsko zapošljavanje u ribarstvu i poljoprivredi
- Registracija subjekata koji posluju s hranom - caffe barovi
- Odgovori na pitanja sa seminara Normativni okvir poslovanja male trgovine - TRGOVCI
- Za trgovce - obavijest o prigovoru potrošača
- Informacija o zapošljavanju osoba s invaliditetom
- UPUTA MINISTARSTVA JLS ZA IZDAVANJE DOZVOLA ZA TAKSIRANJE
- ZAKON O OBITELJSKOM POLJOPRIVREDNOM GOSPODARSTVU NN 29/18
- Procjena rizika - pomoć za izradu dokumenta
- Zakon o zaštiti novčarskih institucija NN 56/2015
- Pravilnik o razvrstavanju i kategorizaciji objekata za ugostiteljske usluge u domaćinstvu NN 6/16
- Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o sadržaju i načinu vođenja evidencije o radnicima NN 97/15
- Statut HOK-a u Narodnim Novinama
- Zakon o radu NN 153/14
- Obveza plaćanja doprinosa za zapošljavanje
- MTU i članak 51. stavak 1. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti-za ugostitelje
- Ovrha na plaći - pitanja i odgovori
- Pravilnik o Registru prijevoznika i evidenciji posrednika u cestovnom prijevozu (NN50/11)
- Ostvarivanje prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja u slučaju ozljede na radu
- PRAVILNIK O MINIMALNIM TEHNIČKIM I DRUGIM UVJETIMA ZA PRODAJU ROBE IZVAN PRODAVAONICA (NN 66/09)
Poštovani obrtnici,
uslijed više upita o mjestu polaganja higijenskog minimuma u Poreču, ovom vas prilikom informiramo o tome. Higijenski se minimum polaže u Higijensko epidemiološkoj službi (HES) Zavoda za javno zdravstvo - Podružnica Poreč. HES se nalazi na II katu Doma zdravlja Poreč, a svi zainteresirani za polaganje higijenskog minimuma mogu se obratiti osobno djelatnicima i to od ponedjeljka do petka u vremenu od 7,30 do 10h i od 12 do 13,30h. Skripte i druge informacije dobivaju se prilikom prijave za polaganje. Prijavnica za polaganje se nalazi u privitku maila. Za više informacija i prijavu, možete se obratiti na kontakt felefon HES-a Poreč 434-909.
O načinu stjecanja osnovnog znanja o zdravstvenoj ispravnosti namirnica i osobnoj higijeni osoba koje rade u proizvodnji i prometu namirnica.
Tečajevi se održavaju po osnovnom i proširenom programu.
- Tečaj po osnovnom programu pohađaju osobe koje rade s hranom prije početka rada.
- Tečaj po proširenom programu pohađaju osobe koje su završile škole trgovačkog ili ugostiteljskog usmjerenja (nakon 2 godine od završetka školovanja) ili nakon završenog tečaja po osnovnom programu svake četiri godine.
Cijena tečaja
- po osnovnog programu: 275,41 kn (bez PDV-a)
- po proširenom programu: 344,26 kn (bez PDV-a)
Prijava polaznika tečaja
- isprintati i popuniti prijavnicu u privitku članka.
Za sve informacije i prijavu obratite se Službi za epidemiologiju u Puli (tel. 052/529-049, 529-050), Umagu (052/721-141), Poreču (052/434-909), Rovinju (052/841-655), Pazinu (052/624-943), Labinu (052/858-014) i Buzetu (052/663-545).
- Dokumenti uz članak:
- Prijavnica za higijenski minimum (pdf, 32K)
- Zapošljavanje stranaca
- PAUŠALNO obavljanje obrtničke djelatnosti
- Izdavanje A1 potvrde za izaslane radnike u EU
- ZAHTJEV ZA dobrovoljno članstvo u HOK-u (poduzeća i OPG-i)
- Sezonsko zapošljavanje u poljoprivredi
- Potvrde Suda časti HOK-a o dobrom ugledu
- Popis sajmova sufinanciranih od HOK-a za 2019.
- Domaća radinost
- Kongresna dvorana (cjenici, upiti)
- POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA IZGRADNJA I OPREMANJE PROIZVODNIH KAPACITETA MSP
- SAŽETAK OTVORENIH NATJEČAJA ZA OBRTNIKE
- Kako povremeno raditi u zemljama članicama EU
- Uvjeti poslovanja obrtnika u EU
- Linkovi
- Baza konzultanata EU projekta
- Portal o EU fondovima EU PROJEKTI.INFO
- Portal Strukturnifondovi.hr