Zaposlenje

Zaposlite se posredovanjem UOP-a

zaposlenje
Novosti iz cehova
Aktualni propisi
Vijesti
Arhiva vijesti

POZIV na besplatnu edukaciju Izrada modernih digitalnih proizvoda

Klikni za više

20.06.2017 - Grad Poreč-Parenzo organizira besplatnu edukaciju „Izrada modernih digitalnih proizvoda“, koja će biti održana u četvrtak, 30. lipnja 2017. s početkom u 11 sati u prostorima Poduzetničkog inkubatora u Žbandaju na adresi Žbandaj 34a. Predviđeno trajanje programa je jedan sat.

Obavijest za „male obveznike fiskalizacije“ - paušaliste

14.06.2017 - Od 1. siječnja 2017. godine podignut je prag za porezne obveznike kojima se dohodak od samostalne djelatnosti obrta i poljoprivrede i šumarstva, odnosno porez na dohodak po toj osnovi može utvrđivati u paušalnom iznosu te je proširen krug obveznika koji mogu utvrđivati dohodak i porez na dohodak u paušalnom iznosu na porezne obveznike koji obavljaju samostalnu djelatnost ugostiteljstva i/ili trgovine te porezne obveznike koji imaju izdvojenu poslovnu jedinicu ili proizvodni pogon, uz ostale propisane uvjete.

POZIV na besplatnu radionicu na temu gastro i eno turističkog proizvoda, 14.06.2017., Opatija

Klikni za više

06.06.2017 - Poštovani ugostitelji, zadovoljstvo nam je najaviti drugu u nizu edukacijsku radionicu na temu gastro i eno turističkog proizvoda koja će biti održana u Hotelu Ambasador u Opatiji, 14.06.2017. Radionica je organizirana u suradnji Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske obrtničke komore. Radionica će pružiti vrhunski edukativni sadržaj i informacije o svjetskim trendovima u segmentu gastronomije i enologije, uključujući marketing, a namijenjena je prvenstveno chefovima u restoranima, voditeljima ugostiteljskih objekata i sl. Predavači su chefovi okrunjeni Michelinovim zvjezdicama i vrhunski sommelieri.

Objavljen otvoreni javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“

Klikni za više

06.06.2017 - Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavljuje Otvoreni javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“. Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge). Prijave se zaprimaju isključivo od 1.6.2017. do 31. 7. 2017. godine.

Obveze vlasnika i korisnika opreme pod tlakom

05.06.2017 - Novim Pravilnikom o pregledima i ispitivanju opreme pod tlakom (NN 27/2017) koji vrijedi od 25. ožujka, propisani su postupci za stavljanje opreme pod tlakom u uporabu te postupci i rokovi pregleda i ispitivanja opreme pod tlakom u radu. Njegovim stupanjem na snagu prestao je važiti dosadašnji Pravilnik o pregledima i ispitivanju opreme pod tlakom (NN 142/2014).Navedenim Pravilnikom također su propisane nove obveze vlasnika i korisnika opreme pod tlakom niske i visoke razine opasnosti kako slijedi.

Arhiva vijesti