Zaposlenje

Zaposlite se posredovanjem UOP-a

zaposlenje
Novosti iz cehova
Aktualni propisi
Vijesti
Arhiva vijesti

HOK prihvatio Kodeks za računovođe

Klikni za više

19.07.2018 - Skupština Hrvatske obrtničke komore 28. lipnja je jednoglasnom odlukom prihvatila Kodeks za računovođe, punim nazivom Kodeks Hrvatske obrtničke komore za obavljanje računovodstvenih i knjigovodstvenih poslova i funkcije računovodstva. Kodeks, između ostalog, definira načela postupanja računovodstvenih servisa, ali i uređuje zaštitu osobnih podataka, sukladno Uredbi o zaštiti osobnih podataka. Tako npr. računovodstveni servisi, potpisnici ovog Kodeksa, ne trebaju dodatno ugovorno uređivati odnose sa svojim zaposlenicima u skladu sa spomenutom Uredbom, a isto tako jasno su uređena i pravila postupanja s osobnim podacima u slučaju kada je računovodstveni servis Izvršitelj obrade osobnih podataka.

POTPORE Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije

Klikni za više

11.07.2018 - Poštovani obrtnici, Dana 9. srpnja 2018. godine Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“. Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima s ciljem njihovog poticanja na primjenu informacijske i komunikacijske tehnologije radi optimiziranja poslovnih procesa, integriranja poslovnih funkcija, učinkovite organizacije tijeka rada, poboljšanja interakcije s klijentima i dobavljačima te poboljšanja tržišnog položaja poduzeća.

Porečki obrtnik Mario Paliska dobitnik nagrade HOK-e Zlatne ruke

Klikni za više

02.07.2018 - Naš, porečki obrtnik g. Mario Paliska ovogodišnji je dobitnik najvećeg priznanja za rad Hrvatske obrtničke komore "Zlatne ruke". Uz g. Palisku, vlasnika obrta za trgovinu, proizvodnju i sport MAREDA, ovo priznanje su dobili: Ivan Galičić iz Valpova, vlasnik obrta AUTOCENTAR IVICA, Stjepan Knežević iz Zadra, vlasnik ugostiteljskog obrta STIPE, Ivan Kostelac iz Pitomače, vlasnik graditeljskog obrta KOGRAD, te Darko Stanković iz Karlovca, vlasnik obrta KLESARSTVO STANKOVIĆ.

Odbor za prostorno uređenje i graditeljstvo Hrvatskoga sabora usvojio amandman HOK-a

19.06.2018 - Odbor za prostorno uređenje i graditeljstvo Hrvatskoga sabora, na 20. sjednici održanoj 14. lipnja, raspravljao je o Konačnom prijedlogu zakona o komunalnom gospodarstvu. Uz još neke amandmane, usvojen je i amandman Hrvatske obrtničke komore koji će biti predložen Hrvatskome saboru na donošenje kao dio Konačnog prijedloga zakona o komunalnom gospodarstvu.

Zoran Kalčić izbran za predsjednika Udruženju obrtnika Poreč

Klikni za više

14.06.2018 - Izbori za tijela Udruženja obrtnika Poreč okončani su u utorak 12. lipnja. Na konstituirajućoj sjednici Skupštine izabrani su predsjednik, potpredsjednik, nadzorni odbor i upravni odbor. Jednoglasnom odlukom za predsjednika Udruženja u mandatnom razdoblju 2018.-2022. izabran je Zoran Kalčić, dosadašnji predsjednik i vlasnik obrta za trgovinu i ugostiteljstvo „Kalčić“ iz Vrsara. Njegov zamjenik ostaje Robert Momić, vlasnik obrta za ribarstvo „Storm“ iz Poreča.

Arhiva vijesti